Oletko kulmakunnan terävin bisneshai? Selvitä se Cash n’ Jeti -pelissä!

Cash n’ Jeti on Suomen 4H-liiton ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteistyössä luoma mobiilipeli, jossa pelaajan tarkoituksena on kasvattaa omaa bisnestä ja menestyä.

Tältä sivustolta löydät mobiilipeliin sisältyvät minipelit, joita voit hyödyntää lataamatta itse mobiilipeliä. Minipelit ovat erilaisia yrityksen perustamiseen liittyviä pelillisiä tehtäviä, joita voit joko pelailla huvikseen tai hyödyntää niitä oman 4H-yrityksen perustamisessa. Minipelit on luotu 4H-yrittäjän työkirjan tehtävien pohjalta ja niiden tarkoituksena on antaa ideoita ja vinkkejä oman yrityksen perustamiseen.

Minipelit suoritettuasi, saat niistä vastaukset 4H-BMC-lomakkeelle. Voit muokata vastauksia jälkikäteen ja jos haluat perustaa oikean 4H-yrityksen, voit palauttaa 4H-BMC-lomakkeen lähimpään 4H-yhdistykseen. 4H-BMC-lomake vaaditaan 4H-yrityksen perustamiseen, joten tämä on hauska tapa täyttää lomaketta.

Cash n’ Jeti -mobiilipeli

Cash n’ Jeti -mobiilipeli käynnistyy suomalaisessa kaupunkiympäristössä, josta löytyvät pelaajan bisnekselle olennaiset elementit ja kohteet, kuten pankki, kauppa, mainostoimisto ja maatila. Pelaajan tehtävänä on täyttää pelaajan yritykselle tulevia tilauksia hankkimalla siihen resursseja ja valmistamalla tuotteita tai palveluita.

Pelissä neuvoja antavat Bud Jeti ja Sir Winston Cashwell .Sir Winston Cashwellin neuvoja ei kuitenkaan aina kannata ottaa todesta, sillä hän on pahin kilpailijasi ja maustaa usein kommenttinsa sarkasmilla ja pilkalla. Bud Jeti on sen sijaan ystäväsi ja haluaa auttaa yritystäsi menestymään.

Yritystä pelissä

Cash n’ Jeti -pelin takana on Yritystä pelissä -hanke. Hankkeen rahoittaa Lapin ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2019-30.4.2021. Hankkeen toteuttajia ovat Suomen 4H-liitto ja Lapin ammattikorkeakoulu. Hankkeen pääasiallisena tarkoituksena on luoda mobiilipeli, joka innostaa nuoria yrittäjyyden pariin.

Lisätietoja:

Yritystä pelissä -hanke: http://yritystapelissa.fi/
Perusta oma 4H-yritys: https://4h.fi/toita/perusta-oma-yritys/

Pelitiimin muodostavat:

Suomen 4H-liitto

Jenni Pulska, projektipäällikkö
Iida Hiltunen, harjoittelija, markkinointi ja viestintä

Lapin ammattikorkeakoulu

Sanni Mustonen, projektivastaava, graafikko
Kimmo Karjalainen, projekti-insinööri
Juha Petäjäjärvi, projekti-insinööri

Tietosuojaseloste